Kehitys
-vammaliitto

21.03.2018 vietettiin kansainvälistä Downin syndrooma -päivää.

Sen kunniaksi toteutimme Kehitysvammaliitolle Oon Upee – nimisen taidekuvista koostuvan kampanjan valokuvaaja Veikko Kähkösen johdolla. Kampanjan tavoitteena oli lisätä tietoisuutta, ja muuttaa tapaa, jolla näemme ja kohtaamme ihmisiä joilla on Downin syndrooma. Tästä syystä sen pääosaan valikoitui vahvat mustavalkoiset valokuvat, joissa viisi ihmistä, joilla on Downin syndrooma esitettiin kauniina, voimakkaina ihmisinä heidän itse valitsemillaan tavoilla ja kulmilla.

Toteutus:

Kampanjakuvat olivat esillä kauppakeskusten digiscreeneillä Helsingistä Rovaniemelle viikon ajan maaliskuussa. Ulkomainonnan lisäksi kokosimme kuvista verkkonäyttelyn osoitteeseen www.oonupee.fi, kuvien lisäksi esillä olivat mallien inspiroivat tarinat. Oon upee -sivustolla kannustettiin yleisöä lahjoittamaan Kehitysvammaliiton Palkkaa Mut -hankkeeseen, joka pyrkii tukemaan kehitysvammaisten työllistymistä.

Kuvauspäivästä tehtiin myös vangitseva video, jota jaettiin ahkerasti sosiaalisen median kanavissa ja eri verkkojulkaisuissa.

PR:

PR-toimenpiteiden tavoite oli sekä lisätä tietoisuutta Downin syndroomasta aihetta käsittelevien juttujen kautta, että saada laajaa näkyvyyttä itse kampanjalle. Aiheesta tarjotut juttuideat kannustivat ottamaan kampanjan teeman mukaisesti erilaisen, positiivisen katseen Downin syndroomaan.

Laajan tiedotuksen lisäksi tarjosimme toimittajille juttua myös henkilökohtaisesti.

Tulokset:

Täsmäkontaktoinnin avulla kampanja tavoitti maamme kärkimediat, ja keräsi yhteensä yli 30 mediaosumaa eri printti- ja digimedioissa, sekä sosiaalisen median kanavissa. Downin syndroomaan liittyviin juttuehdotuksiin tarttuivat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat sekä Ylen aamu-tv.

Itse kampanjasta ilmestyi juttuja mm. Ilta-Sanomiin, MTV Lifestyleen, sekä Ylen, Annan ja Marmain verkkosivuille. Kampanja oli myös esillä Me Naiset -printtilehdessä, sekä usean bloggaajan kanavissa. Kampanjan kuvat nostettiin myös kansainväliseen miljoonasivusto Bored Pandaan, jonka Trending -osion kärkikolmikossa juttu pysyi usean päivän ajan kampanjaviikkona.

Yleisöltä saatu palaute kampanjasta oli myös ylitsepursuavan positiivista.

Valokuvat: Studio Veikko Kähkönen
Mainostoimisto: Zeeland Family
PR: Sugar Helsinki
Video: Veli Creative