Mádara

Brändi kiteytettynä:

Mádara Cosmetics on johtava latvialainen luonnonkosmetiikkayritys, jonka missio on tarjota mahdollisimman monelle maailman naiselle mahdollisuuden käyttää luonnollista, tehokasta ja turvallista kosmetiikkaa. Mádaran tavoitteena on tulla yhdeksi parhaiten tunnetuista luonnonkosmetiikkasarjoista Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.

Tällä hetkellä Mádaraa myydään 26 eri maassa.

Toimeksianto ja lähtötilanne:

Mádara kaipasi Suomesta pitkäaikaista PR-kumppania, jolla on aito tietämys luonnonkosmetiikasta. Brändin jalansijaa luonnonkosmetiikan edelläkävijänä haluttiin korostaa muun muassa tutustuttamalla toimittajat Mádaraan niin tuotteiden kuin Latviassa vierailun avulla.

Toteutus:

Sugar aloitti Mádaran PR-yhteistyökumppanina vuonna 2011. Mádaran PR-strategiaan on alusta lähtien kuulunut tiivis yhteistyö median kanssa. Sosiaalisen median vaikutusvallan lisääntyessä mediakentällä se on tarkoittanut enenevissä määrin bloggaaja- ja someyhteistöiden tekemistä tarkoin valittujen trendsetterien kanssa. Brändin tunnettuutta on tietosesti kasvatettu esimerkiksi henkilöbrändäten yhtä Mádaran perustajista, Lotte Tisenkopfa-Iltnereä. Useat kauneustoimittajat ovat vierailleet Latviassa tutustumassa Mádaran maailmaan ja arvoihin. Sugar on toteuttanut Mádaran kanssa myös tilaisuuksia ja tapahtumia, jotka jakavat tuotemerkin filosofiaa kohderyhmälle sekä vahvistavat positiivista kuvaa brändistä.

Tulokset:

Sugarin kanssa aloitetun yhteistyön jälkeen Mádara on noussut yhdeksi Suomessa parhaiten tunnetuista luonnonkosmetiikkamerkeistä. Mádara on tehnyt yhteistyössä suomalaisen toimittaja ja bloggaaja Noora Shinglerin kanssa tuotteita, joissa on käytetty hyödyksi myös suomalaisia raaka-aineita. Lotte Tisenkopfa-Iltnere on näkynyt useissa suomalaisissa lehdissä. Mádaran medianäkyvyys ja tunnettuus on lisääntynyt tasaisesti ja esimerkiksi vuonna 2017 mediaosumien määrä on noussut jopa 50 % edelliseen vuoteen suhteutettuna. Tuotteita myydään Mádaran oman verkkokaupan lisäksi maanlaajuisesti suurissa tavarataloissa kuten Sokoksella ja Stockmanneilla sekä ekokaupoissa ja erikoismyymälöissä.