Kategoriassa Tiedotteet

Aarrelabel lanseeraa erikoismalliston yhdessä kuvataiteilija Laura Annalan kanssa

Tammikuussa myyntiin tuleva yhteistyömallisto Laura Annala x Aarre iloittelee taiteen ja muodin tarinoilla. Kuosit mallistoon on lainattu taiteilija Laura Annalan värikylläisistä teoksista, joille tyypillistä ovat runsaat asetelmat, kuvaan tallentunut tuokiomaisuus sekä ilahduttavat yksityiskohdat. Mallistoa on valmistettu rajoitettu erä ja sen jokainen tuote on yksilöllisesti numeroitu. 

Tammikuun 27. päivä lanseerattavan Laura Annala x Aarre -malliston keskiössä ovat taiteen ja tarinoiden vaikuttavuus. ”My stories, your art” -mottoa kantava mallisto on ensimmäinen Aarteen ja Laura Annalan yhteistyömallisto. Se koostuu rajatusta erästä keräilyaarteita, jotka vedossarjan tapaan on yksilöity numeroin. Kutakin tuotetta on valmistettu 50 kappaletta Aarteen omalla ompelimolla Pohjois-Portugalissa. Tuotteet tulevat myyntiin Aarre Studiolle sekä Aarteen verkkokauppaan. 

Aarteen tiimissä on fanitettu Laura Annalan taidetta jo jonkin aikaa. Sysäys yhteistyömallistoon saatiin, kun Aarteen asu ja Annalan teos osuivat sattumalta samaan artikkeliin. “Näimme lehtijutun, jossa juttuun haastatellulla henkilöllä oli päällään Aarrelabelin vaate ja kuvan taustalla oli Laura Annalan maalaus. Meistä yhdistelmä näytti niin hyvältä, että oli pakko ottaa yhteyttä Lauraan yhteistyöehdotuksen merkeissä”, kertoo Aarteen suunnittelija Laura Silva.

Naisten ja lasten vaatteista koostuvan malliston printteinä nähdään kokoelma Annalan teoksia menneiltä vuosilta. Mallistoon kuuluvien t-paitojen, mekkojen, haalareiden, housujen ja hattujen kuoseissa korostuu taiteilijan tunnistettava tyyli runsaine viittauksineen ja kerrostumineen. Teoksiksi on valikoitunut muun muassa leikkisä “Holy bananas” sekä herkullinen “Oh crab!”. Taideprintit toistuvat riemukkaasti malliston pinkeissä, kirkkaan sinisissä, persikansävyisissä sekä valkopohjaisissa tekstiileissä. 

Taiteilijalle itselleen yhteistyömallisto edustaa sekä hyvää mieltä että laatua – nämä asiat kulkevat hänen mukaansa käsi kädessä. “Minulle oli alusta asti tärkeää että vaatteista tulisi kantajilleen sellaisia hyvän fiiliksen luojia. Kun vaatteeseen liittyy tunneyhteys, se on laadukkaasti tehty ja se saa hymyn huulille, käyttäjä pitää siitä automaattisesti parempaa huolta. Sellaisista vaatteista tulee vaatekaapin aarteita”, Annala pohtii. 

Laura Annala x Aarre -mallistossa taide yhdistyy sekä mukavuuteen että Aarre-brändin ydinsanomaan: vastuullinen vaate kuuluu kaikille. Yhteistyömalliston avulla Aarre haluaa tukea taiteen saavutettavuutta sekä viestiä vastuullisesta tekstiilituotannostaan, jossa tekijän kädenjälki korostuu. Malliston jokainen tuote on kyseisen aarteen ommelleen ompelijan signeeraama. Tuotekohtainen numero sekä allekirjoitus löytyvät vaatteen ripustusmerkistä. Mallisto juhlistaakin paitsi taiteellista ilmaisunvapautta, myös käsityöläisyyttä sekä vastuullista muodin ja taiteen kuluttamista. 

Annalan kanssa yhteistyössä luotu naisten ja lasten vaatteista koostuva erikoismallisto asettuu osaksi Aarteen kevään 2023 teemaa “express yourself” – ilmaise itseäsi. Aarteen muissa kokoelmissa tullaan näkemään ilmeikästä ruutukuosia, selkeitä kuvioita sekä ilmaisuvoimaisia värejä. 3. helmikuuta lanseerattava Meadow-kokoelma hakee innoituksensa suomalaisilta kesäniityiltä. Kokoelman vaatteisiin on puhallettu legendaarisen Woodstock-festivaalin henkeä modernilla tavalla, kuten käyttämällä kirkkaita värejä murrettujen sijaan. Aiempien mallistojen suosikkeja puolestaan päivitetään erityisesti 6. huhtikuuta lanseerattavassa Connect the dots -kokoelmassa, jossa Aarteen Dots-kangas saa kolme uutta, kankaan pilkullista tekstuuria elävöittävää sävyä. 28. huhtikuuta myyntiin tulevan My muse -kokoelman taustalla taas on ajatus siitä, että jokainen voi olla oma muusansa ja ruokkia luovuuttaan omilla valinnoillaan.

Aarteen mallistot tulevat jatkossakin suosimaan Laura Annala x Aarre -yhteistyömalliston noudattamaa täsmätuotannon mallia. Tulevassa toiminnassaan Aarre sitoutuu yhä vahvemmin “vaatehävikin” vähentämiseen, johon pyritään muun muassa mallistokohtaista valikoimaa pienentämällä. Aarteen tuotantoprosessissa annetaan arvoa yksittäiselle vaatteelle, eikä tuotemääriä kasvateta tuotteen ainutlaatuisuuden kustannuksella. Vaatteet ovat aarteita, joita vaalitaan läpi koko niiden elinkaareen. 

Kuluttajatiedustelut
help@aarrelabel.com

Mediatiedustelut
aino@sugarhelsinki.com

Saatavuus
www.aarrelabel.com
Aarre Studio Tampere

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.