Kategoriassa Tiedotteet

Ohakune – huikka muutokselle

Artesaanivirvoitusjuomia valmistava Ohakune syntyi Matti Kukkosen halusta rikastuttaa alkoholittomien juomien valikoimaa. Yritys valmistaa Espoossa luonnollisista raaka-aineista virkistäviä lemonadeja ja kombuchoja – vuoden parhaaksi kombuchaksi valittu Blueberry Pie mukaan lukien. Herkullisten juomien lisäksi Ohakune haluaa toiminnallaan saada aikaan positiivista muutosta yhteiskuntaan. 

Kolme vuotta sitten Matti Kukkonen oli puolisonsa kanssa matkalla, tarkoituksena kiertää maailmaa. Pari oli päässyt Uuteen-Seelantiin asti, kun reissu jäi yllättäen koronan takia kesken maan mennessä nopeasti lockdowniin. Kotiinpääsyä odotellessa Ohakune-nimisestä kylästä löytyi sattumalta pieni suomalaistyylinen mökki, jossa Matti vietti puolisonsa kanssa muutaman viikon. Idyllisessä mökissä oli aikaa ajatella tulevaa kotiinpaluuta ja seuraavia askelia uuden yritystoiminnan suhteen. Syntyi idea Ohakunesta – brändistä, joka valmistaisi vivahteikkaita, uudenlaisia virvoitusjuomia. Ohakune on maorin kieltä, jonka englanninkielinen käännös on “place of care”. Kukkosella oli entuudestaan jo kymmenkunta vuotta kokemusta elintarvikealasta perheyrityksessään Kaslinkilla.

Ohakune perustettiin kesällä 2020. Alusta asti on ollut selvää, ettei tuotteen laadusta tingitä missään vaiheessa. Tuotteiden valmistuksessa käytetään tarkkoja valmistusmenetelmiä ja puhtaita raaka-aineita. Lemonadet saavat makunsa aidoista mehuista ja kombuchoissa maistuvat erilaisten yrttien vivahteet. Laadukkaiden raaka-aineiden ansiosta sokeriakin on tarvinnut käyttää kolmannes vähemmän verrattuna perinteisiin virvoitusjuomiin. Yrityksen yhtenä valttikorttina onkin juomien innovatiiviset maut, jotka saadaan käyttämällä tuotteissa raaka-aineita luovalla tavalla. Lemonadien maustamisessa on käytetty mm. citra-humalaa, minttua, hibiskuksenkukkaa ja merisuolaa. Kombuchoissa taas on mausteina mm. mustikkaa, kardemummaa ja vaniljaa.

Ohakune haluaa olla ennen kaikkea hyvää tekevä yritys ja mukana tukemassa positiivista muutosta maailmassa – ihmiset ja ilmasto edellä. Kaikessa tekemisessä halutaan olla mahdollisimman läpinäkyviä sekä valita aina vähän ilmastoa kuormittavia raaka-aineita, kuljetuksia ja pakkauksia. Ohakunella hyödynnetään ja kierrätetään kaikki, minkä pystyy. Ilmasto- ja ympäristöasioiden lisäksi yritys haluaa ottaa kantaa ihmisoikeusasioihin ja puhua mm. monikulttuurisuuden, tasa-arvon, monipuolisuuden puolesta sekä vastustaa kiusaamista ja rasismia. Yritys oli tänä vuonna mukana mm. Maailma Kylässä -festivaaleilla ja osa tuotoista ohjattiin HelsinkiMissiolle.

Saatavuus: Prismat, valikoidut S-marketit ja Keskon myymälät kattavasti kautta maan
Kuluttajatiedustelut: moi@ohakunedrinks.com
Mediatiedustelut: aino@sugarhelsinki.com

Tuotetiedot ja painokelpoiset tuotekuvat löytyvät Sugarin online-showroomista.

@ohakunedrinks
ohakunedrinks.com

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.