Kategoriassa Tiedotteet

Kåska x Omenasieppari Omppu Spritz 2,8% yhdistää hävikkiomenat ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen

Kåskan uusi matala-alkoholinen Omppu Spritz 2,8 % saa kirpeän raikkaan makunsa Uudeltamaalta kerätyistä hävikkiomenoista sekä kuusenkerkästä. Omppu Spritzin hävikkiomenat poimii ja puristaa mehuksi Omenasieppari, jonka missio on murtaa työelämän ennakkoluuloja ja tarjota tasavertaiset mahdollisuudet työllistymiselle.

Kåskan ja Omenasiepparin Omppu Spritz tuo positiivisen vaikuttamisen osaksi tuotteen valmistusta. Yritysten yhteistyön tuloksena syntynyt spritz paitsi torjuu lähiluonnon omenahävikkiä, se myös työllistää heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Juomassa yhdistyy molempien yritysten yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä Kåskan juomien tinkimättömän hyvä maku.

“Kun mahdollisuus työskennellä Omenasieppareiden kanssa aukesi, halusimme ehdottomasti saada alkusyksyn puutarhaomenan maun mahdollisimman luonnollisena ja tasapainoisena juomaan. Tässä pelastetaan valtava määrä pihaomppuja hävikiltä ja työllistetään ihmisiä, joilla on haasteita päästä kunnon töihin. Teemme muutenkin impaktityötä lahjoittamalla osan kaikkien Kåskan tuotteiden myynnistä syrjimisen ja yksinäisyyden vastaiseen työhön, joten on hienoa saada myös työllistävää vaikutusta aikaan.”

Eetu Topo, Kåska

Omista kotipihan omenoista puristettu hiukan kirpeä ja täyteläinen mehu on tärkeä osa suomalaista makumaailmaa. Kuplivan raikkaan puutarhaomenan ja kuusenkerkän makuisessa Omppu Spritzin valmistuksessa on käytetty Kåskan kuusenkerkkätislettä sekä suomalaisten pihojen ja puutarhojen hävikkiomenoita. Omenasieppari on kerännyt omenat ja puristanut mehuksi työllistäen erityisen tuen tarpeessa olevia henkilöitä kunnon palkkatöihin.

“Syrjäytymisen torjuminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on koko Omenasiepparin olemassaolon syy ja meille on aina ollut selvää, että suurin muutos syntyy yhdessä tekemällä. Alkoholigenressä kaivataan kipeästi sosiaalista vastuunottoa ilman kieltoja tai holhoamista. Yhteisöllisyys, osallisuus ja vapaus nauttia elämästä omalla tavallaan, holilla tai ilman, ovat kaikki osa positiivista ja inklusiivista juomakulttuuria. Tässä yhteistyössä iloitaan uudella tavalla lähiluontomme orvoista ompuista, luodaan yhdenvertaista reilua työtä ja tehdään asiat niin, että niistä koituu hyvää kaikille.”

Susanna Pykäläinen, Omenasieppari
Kåska x Omenasieppari Omppu Spritz 2,8 %

Kirpakka ja raikas puutarhaomenan ja kuusenkerkän makuinen kupliva spritz, jonka valmistuksessa on käytetty suomalaisten pihojen ja puutarhojen hävikkiomenoita sekä kotimaista Kåskan valmistamaa kuusenkerkkätislettä. Omenat on kerätty ja puristettu mehuksi työllistäen erityisen tuen tarpeessa olevia henkilöitä kunnon palkkatöihin. Sisältää 25% omenamehua ja 100% luonnon puhtaita makuja. Ei lisättyjä aromeja tai väriaineita. Vegaaninen ja gluteeniton.

Suositushinta: 3,49€ / 330ml

Saatavuus: Hyvin varustellut K- ja S-ryhmän kaupat kautta maan

 

Kåska

Kåska Oy on Helsingissä perustettu juoma-alan yritys, jonka missiona on luoda kohtaamisia ihmisten välille ja muuttaa alkoholikulttuuria kohti parempaa – vähemmän alkoholia, enemmän elämyksiä. Tuotteiden myyntikatteista ohjataan kunkin tuotteen alkoholiprosenttien verran järjestöjen tukemiseen, jotka tekevät työtä yksinäisyyden ja sosiaalisen eristyneisyyden vähentämiseksi.

Omenasieppari

Omenasieppari on yhteiskunnallinen yritys, jonka missiona on pyyhkiä ennakkoluuloja ja näyttää, että jokainen ansaitsee tehdä palkkatöitä. Omenasiepparin kaikki tuotto käytetään yhteiskunnallisesti vaikuttavaan työllistämistoimintaan. Omenasiepparit, eli omenien poimijat, keräävät uudenmaalaisten pihanomistajien ylimääräiset omenat ja puristaa niistä mehua. Omenien kerääjien on vamman, diagnoosin tai muun syyn takia ollut hankalaa päästä työmarkkinoille ja yhdenvertaiseksi osaksi yhteiskuntaa. Siepparina jokainen saa työstään palkan ja mahdollisuuden päästä työelämään ja osoittaa taitonsa.

Kuvat median käyttöön: Kåska & Omenasieppari

Mediatiedustelut: karoliina@kaskadrinks.com
Kuluttajatiedustelut: hello@kaskadrinks.com

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.