Kategoriassa Tiedotteet

Kesän uutuusmatkakohde Veitsitehdas on artesaanijuomien elämyskeidas Fiskarsissa

Kesän uutuusmatkakohde Veitsitehdas on artesaanijuomien elämyskeidas Fiskarsissa

Juhannuksen jälkeen avautuva Veitsitehdas on Brukettin vierailukeskus idyllisessä Fiskarsin ruukkikylässä. “Veitsitehtaalla vieraamme pääsevät kokemaan käsityöläisjuomien maailman kaikilla aisteillaan, kuulemaan tarinat ja tapaamaan ihmiset tuotteiden takana.”, Brukettin toimitusjohtaja Mikko Ali-Melkkilä kuvailee.  

Ajatus elämyksellisestä vierailukeskuksesta syntyi, kun Brukett osti vuonna 2020 Fiskarsin Panimon, Suomenlinnan Panimon, Noita Wineryn sekä Ägräs Distilleryn ja halusi tuoda artesaanijuomien valmistuksen kuluttajien koettavaksi. Samaan aikaan, kun tuotantotiloja laajennettiin, aloitettiin remontti vierailukokemuksen luomiseksi Fiskarsin vanhalle veitsitehtaalle.

”Vierailukeskus on myös globaalissa mittakaavassa merkittävä, sillä vastaavaa erilaiset juomat yhdistävää elämyskeidasta ei tule heti mieleen. Tislaamomatkailu ja vierailut viinitiloilla sekä panimoilla alkavat olla jo monen suomalaisen matkailijan agendalla, joten olemme innoissamme avaamassa tätä uniikkia kohdetta jo muutenkin erityisen kiinnostavaan kotimaan matkakohteeseen, Fiskarsiin.”, kertoo markkinointijohtaja Laura Järnefelt.

Veitsitehtaalla vierailijat pääsevät tutustumaan yhdellä kertaa sekä oluen- että viininvalmistukseen ja tislaamiseen. Kierroksen päätteeksi on mahdollisuus osallistua myös artesaanijuomien tastingiin. Ravintolan baarissa on tarjolla laaja valikoima Veitsitehtaalla valmistuvia käsityöläisjuomia, kuten panimotuotteita hanasta, Noita Wineryn alkuviinejä ja Ägräs Distilleryn cocktaileja. Vierailukeskuksen puodista voi ostaa panimotuotteita sekä pieniä tuliaisia kotiin viemisiksi.

Veitsitehtaan Gastrobar by Food Camp tarjoaa makuhermoja kutkuttavia ruokailukokemuksia, jossa ruoka ja juoma täydentävät toinen toisiaan. Food Campin ruokafilosofian mukaan ravintola elää sesongeissa, raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä ja käsityö on kunniassaan. Syksyllä 2022 alkavat ohjelmalliset illalliset, joista ensimmäisenä listoille nousevat Food Campin palkitun keittiömestarin Mikko Kaukosen seitsemän ruokalajin riistamenut. Gastrobaria rakennetaan pala palalta, ja Veitsitehtaan avautuessa tarjolla on kesän ajan pientä purtavaa juomien kyytipojaksi. Ravintolaan ja baariin tulee 80 asiakaspaikkaa, jonka lisäksi terassille mahtuu saman verran asiakkaita.

Veitsitehtaan valmistuksessa ja tuotannossa ekologisuus on huomioitu mm. hyödyntämällä mahdollisimman paljon paikallista osaamista ja raaka-aineita, energiankäytön optimoinnissa (mm. aurinkopaneelit), valitsemalla kestäviä materiaaleja ja asentamalla sähköpyörille latauspaikat terassin viereen. Myös ravintolan kalusteet ovat paikallisten käsityöläisten ja suunnittelijoiden käsialaa. Vierailukeskuksen tilat on suunnitellut Arrak Arkkitehdit ja visuaalisesta ilmeestä vastaa Kuudes Helsinki.

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:

Laura Järnefelt, markkinointijohtaja Brukett /
+358 40 529 4205 / laura.jarnefelt@brukett.fi

Mikko Ali-Melkkilä, toimitusjohtaja Brukett /
+358 40 849 9105 / mikko.ali-melkkila@brukett.fi 

Brukett on ekologisesti kestäviin juomiin erikoistunut yhtiö. Yritys kuuluu vuonna 1899 perustettuun, perheomisteiseen Heino-konserniin. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat mm. Yalumba, Casa Silva, Vilarnau, Ayinger ja Magners. Omia brändejämme ovat Suomenlinnan Panimo, Fiskarsin Panimo, Noita Winery ja Ägräs Distillery. Juomaelämyksiä pääsee kokemaan paikan päällä sekä Suomenlinnassa että Fiskarsin vierailukeskuksessamme vanhalla veitsitehtaalla. www.brukett.fi

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.