Kategoriassa Tiedotteet

Ohakune lanseeraa ensimmäisen impaktituotteensa

Kotimainen Ohakune valmistaa innovatiivisia juomia omalla virvoitusjuomapanimollaan Espoossa. Juomien valmistuksen ohella yritys haluaa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin teemoihin konkreettisilla teoilla. Uusi lanseerattu kausimaku antaa panoksensa Itämeren suojeluun.

Kotimainen Ohakune valmistaa innovatiivisia juomia omalla virvoitusjuomapanimollaan Espoossa. Juomien valmistuksen ohella yritys haluaa ottaa kantaa yhteiskunnallisiin teemoihin konkreettisilla teoilla. Uusi lanseerattu kausimaku antaa panoksensa Itämeren suojeluun.

Ohakune on vuonna 2020 perustettu virvoitusjuomapanimo, jonka tarina sai alkunsa halusta tehdä paremman makuisia virvoitusjuomia luonnollisista raaka-aineista, vähemmällä sokerilla. Yrityksen erikoisalaa ovat vivahteikkaat lemonadet ja fermentoidut kombuchat. Ohakunen alkuajoista asti on ollut selvää, että juomien valmistuksen ohella se haluaa nostaa yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja päivänvaloon ja olla positiivisen muutoksen puolestapuhuja. Yrityksen slogan “Huikka muutokselle” kiteyttääkin tämän ajatuksen. Ohakunen perustajan Matti Kukkosen mielestä kaikilla ihmisillä ja yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja jokaisen tulisikin tehdä osansa paremman yhteiskunnan puolesta.

“Meille tärkeitä asioita ovat yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyvät teemat, kuten ihmisoikeudet, tasa-arvo ja ympäristönsuojelu. Olemmekin pohtineet, kuinka voisimme tehdä jotain konkreettista näiden asioiden eteen, emmekä vain puhua niistä. Tästä syystä päätimme tehdä niin kutsutun impact-lemonaden”, kertoo Kukkonen.

Ohakune aikoo lanseerata puolen vuoden välein uuden kausimaun impact-lemonadesta, johon on liitetty tärkeä yhteiskunnallinen vaikuttavuusteema. Osa juoman myynneistä lahjoitetaan nimetylle säätiölle tai yhteisölle, joka tukee työllään valittua teemaa. Ohakune aikoo myös omissa viestintäkanavissaan herättää tietoisuutta ja keskustelua teemasta.

Ohakunen ensimmäinen impact-lemonade on Apple & Cinnamon. Kyseisen kausimaun yhteiskunnalliseksi teemaksi valikoitui Itämeren suojelu. Jokaisen tuotteen myynnistä lahjoitetaan 10 senttiä John Nurmisen Säätiölle, jonka missiona on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön hankkeissa mm. parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä, kuten rehevöitymistä ja luontokatoa.

Talvisen kausimaun lisäksi Ohakune on tuonut tänä syksynä virvoitusjuomahyllyyn kaksi muuta uutuutta. Uudet Cola ja Orange -maut muistuttavat perinteisiä virvoitusjuomamakuja, mutta pienellä twistillä. Colassa maistuu mm. vanilja, kaneli ja neilikka, jotka syventävät makuelämystä tavalliseen colaan verrattuna. Orange sen sijaan muistuttaa klassista appelsiinilimonadia, mutta on saanut säväyksen makuunsa hyppysellisestä timjamia ja mustapippuria.Ohakunen lemonadet maustetaan mehuilla, yrteillä ja luontaisille aromeilla, joka takaa juomille omanlaisen raikkauden ja luonnollisen maun. Lemonadeissa sokeria on aina 6,9g–7,9g/100ml, joka on noin 30% vähemmän kuin tavallisissa virvoitusjuomissa.

Saatavuus: SOK:n ja Keskon myymälät kattavasti kautta maan
Kuluttajatiedustelut: moi@ohakunedrinks.com
Mediatiedustelut: aino@sugarhelsinki.com

@ohakunedrinks
ohakunedrinks.com

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.