Kategoriassa Tiedotteet

Polarn O. Pyretin suosittu Second Hand -palvelu laajenee entisestään

Polarn O. Pyret on linjannut, että sen asiakkaat voivat kierrättää PO.P Second Hand -palvelun kautta kaikki* vaatekategoriat.

Nyt kaikki vaatteet on mahdollista hankkia käytettynä tai kierrättää PO.P:n myymälöissä

Polarn O. Pyret lanseerasi PO.P Second Hand -palvelunsa kaikissa Pohjoismaiden myymälöissä vuonna 2020. Aluksi kierrätyspalvelun piiriin kuuluivat ruotsalaisen lastenvaatemerkin suositut päällysvaatteet, mutta sittemmin palvelua on laajennettu koskemaan muitakin vaatekategorioita. Nyt Polarn O. Pyret on linjannut, että sen asiakkaat voivat kierrättää PO.P Second Hand -palvelun kautta kaikki* vaatekategoriat.

Laajeneva PO.P Second Hand -palvelu vastaa asiakkaiden kysyntään ja käytettyjen vaatteiden markkinan huimaan kasvupotentiaaliin

PO.P Second Hand -palvelun lanseerauksesta lähtien Polarn O. Pyret on tehnyt asiakastutkimusta kartoittaakseen käytettyihin vaatteisiin kohdistuvaa ostokäyttäytymistä. Tuoreimmassa kyselyssä voi nähdä selkeitä, käytettyjen vaatteiden palvelun laajentamiseen kannustavia muutoksia asiakkaiden kulutustottumuksissa.

”Viimeisimmän kyselymme mukaan 78 % jäsenistämme sanoo ostavansa enemmän käytettyjä vaatteita lapsilleen kuin koskaan ennen, kasvua edellisvuoteen verrattuna on 13 %”, kertoo Polarn O. Pyretin markkinointijohtaja Heli Fleetwood.

Eniten kasvua on ollut PO.P Second Hand -palvelun piiriinkin jo kuuluvassa vauvanvaate-kategoriassa, mutta myös muita lastenvaatteita ostetaan huomattavasti aiempaa enemmän erilaisten kierrätyspalvelua tarjoavien alustojen kautta. Esimerkiksi Traderan, Ruotsin johtavan käytettyjen tavaroiden markkinapaikan, tuoreimman Circular Brands 2022 -raportin mukaan, Polarn O. Pyret oli sen tarjoaman palvelun myydyin lastenvaatebrändi yli 96 000 myydyllä vaatekappaleella vuonna 2022.

Käytettyjen vaatteiden markkinan odotetaan kasvavan Euroopassa vuoteen 2026 mennessä kaksinkertaisesti uusien vaatteiden myyntiin verrattuna. Yrityksissä kierrätys- ja jälleenmyynti -palvelun tarjoamisesta onkin tullut kiinnostavaa myös liiketoiminnan näkökulmasta, vaikka aluksi toiminnan motiivina olisikin ollut yrityksen vastuullisuus mielikuvan kasvattaminen. Erityisen vakuuttuneita kierrätyspalveluiden tarjoamisen kannattavuudesta ovat ne yritykset, jotka jo näkevät sen vaikutuksen liiketoiminnassaan.* (Thredup Resale Report 2022)

Vaateteollisuus on ympäristöongelma

Vaateteollisuus on yksi ilmastoomme eniten vaikuttavista teollisuudenaloista, eikä vähiten sen aiheuttaman jäteongelman vuoksi. Joka vuosi Euroopassa heitetään pois 15 kg tekstiiliä henkilöä kohden.

”Me kaikki tiedämme, että vaateteollisuudella on valtava vaikutus ympäristöön. Parasta, mitä voimme tehdä, on käyttää vaatteita, jotka jo omistamme pidempään, huoltaa, korjata ja kierrättää käytettyjä vaatteita. Viime vuonna myimme huimat 48 000 käytettyä vaatetta myymälöissämme ja se on aivan mahtavaa. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on  370 %. Olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen vaateketju, jonka kaikista Pohjoismaisista myymälöistä löytyy Second Hand -palvelu.” Polarn O. Pyretin toimitusjohtaja Johan Munck toteaa. 

”Se, että olemme myös Traderan suosituin lastenvaatemerkki, osoittaa, että teemme laadukkaita vaatteita, jotka myös designin puolesta kestävät aikaa”, Munck jatkaa.

Helmikuun alusta alkaen Polarn O. Pyret Second Hand -palvelun kautta on voinut kierrättää kaiken tyyppiset* käytetyt PO.P-vaatteet. Palvelun kautta voi ostaa ja tuoda Polarn O. Pyret -vaatteita pohjoismaissa toimiviin Polarn O. Pyretin myymälöihin.

*Ei koske asusteita, sukkia, alusvaatteita ja uima-asuja.

  1. Polarn O. Pyretin asiakas tuo puhtaat ja ehjät käytetyt PO.P-vaatteensa valitsemaansa myymälään. 
  2. Myymälä arvioi vaatteen uudelleenmyyntihinnan sen kunnon perusteella. 
  3. Asiakas saa arvioinnin mukaisen korvauksen arvosetelinä jäsenyydelleen. 
  4. Myymälät myyvät käytetyt vaatteet myymälöiden Second Hand -osastoilla. 

Lue lisää Polarn O. Pyretin vastuullisuuslupauksesta, vastuullisuusraportista ja palvelusta osoitteesta polarnopyret.fi/popcares
Lisätietoa Second Hand -palvelusta löydät osoitteesta polarnopyret.fi/pop-cares/vaatteiden-kayttoika/pop-second-hand

Polarn O. Pyret on vuonna 1976 perustettu Ruotsin johtava lastenvaatteiden valmistaja, jonka tuotteita myydään useissa maissa ympäri maailman. Polarn O. Pyretin tavoitteena on jo yli 40-vuoden ajan ollut valmistaa laadukkaita vaatteita, joilla on pitkä elinkaari, ja sen aikana mahdollisimman monta käyttäjää. Polarn O. Pyretin vaatteet suunnitellaan kestämään rakkautta, pesua ja kulutusta. Vuonna 2022 58 % Polarn O. Pyretin myymistä vaatteista käytti vähintään kolme eri lasta. 

Kysymykset ja lisää tietoa PO.P Second Hand -palvelusta ja tutkimuksista: 

Polarn O. Pyret 

Heini Pekkala 
Markkinointikoordinaattori 
heini.pekkala@polarnopyret.fi 
+358 50 436 0880 

Heli Fleetwood 
Markkinointijohtaja 
heli.fleetwood@polarnopyret.se 

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.