Kategoriassa Tiedotteet

RATIA x Samu-Jussi Koski -vaatemallisto

RATIA ja Samu-Jussi Koski ovat tehneet ajattomasta ja kauniista muotoilusta tunnistettavan yhteistyömalliston, jossa Samu-Jussi Kosken pehmeät silhuetit ja väljä muotoilu yhdistyvät Muotoilutoimisto RATIAn ajattomiin kuoseihin.

RATIA x Samu-Jussi Koski -vaatemallisto on kunnianosoitus kestävälle ja ajattomalle suomalaiselle muotoilulle

RATIA ja Samu-Jussi Koski ovat tehneet ajattomasta ja kauniista muotoilusta tunnistettavan yhteistyömalliston, jossa Samu-Jussi Kosken pehmeät silhuetit ja väljä muotoilu yhdistyvät Muotoilutoimisto RATIAn ajattomiin kuoseihin.

Yhteistyömalliston inspiraationa on puhdas ja autenttinen suomalainen luonto. Mallisto kunnioittaa RATIAn muotoiluperiaatteita sekä ajatusta aikaa ja käyttöä kestävästä designista. Hyvistä luonnonmateriaaleista valmistettu mallisto koostuu mukavista ja väljistä vaatteista, joita on helppo yhdistellä keskenään. 

Erityisesti Samuji-vaatemerkistä tunnettu Samu-Jussi Koski on viime aikoina suunnitellut pieniä yhteistyömallistoja suomalaisille yrityksille, joiden visio tuotannon läpinäkyvyydestä ja kestävyydestä kohtaa hänen omien periaatteidensa kanssa. RATIA on kulkenut Kosken rinnalla ja kanssa jo pitkään ennen yhteistyömalliston syntymistä. “Armi Ratian inspiroimana hakeuduin aikoinani Marimekolle, missä tutustuin myös Ristomatti Ratiaan. Ristomatista tuli vuosien varrella minulle tärkeä mentori ja arvostan hänen elämäntyötään ja RATIA-brändiä. Pyyntöön yhteistyömalliston suunnittelemisesta oli helppo vastata kyllä”, kertoo Koski.

Muotoilutoimisto RATIAlla yhteistyön toivotaan lisäävän erityisesti RATIAn päivävaatteiden kysyntää. RATIAn tuoteperheessä on kauniin yksinkertaisia tuotteita arkeen ja elämän tärkeisiin hetkiin. Suunnittelussa RATIA pyrkii tuotteiden pitkäikäisyyteen. Tätä kaikkea edustaa myös yhteistyömallisto Samu-Jussi Kosken kanssa.

”Olemme kaikki RATIAlla ihastelleet Samu-Jussin kädenjälkeä jo pitkään, joten yhteistyö hänen kanssaan ilahdutti meitä kovasti sekä oli meidän koko tiimille antoisaa ja inspiroivaa! Yhteistyövaatemallistossa Samu-Jussi on upeasti yhdistänyt ajattomat kuosimme suunnittelemiinsa kauniisiin ja monikäyttöisiin vaatemalleihin. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.” kertoo Muotoilutoimisto RATIAn johtaja Elina Lappi.

Tiivis ja hyvä yhteistyö RATIAn ja Kosken välillä näkyy mallistossa mm. kuosien viimeistelyssä. “RATIAn suunnittelijat Yesul Woo ja Laura Väre vastasivat malliston kuosien suunnittelusta ja toimin prosessissa ikään kuin taiteellisena johtajana. Olen erityisen tyytyväinen malliston printteihin ja siihen, miten mutkattomasti yhteistyö sujui. Esimerkiksi RATIAlle tyypilliseen ruutu-kuosiin halusin tuoda lisää kolmiulotteisuutta ja mallistoon päätynyt tulkinta tästä ikonisesta kuosista on mielestäni todella onnistunut”, kertoo Koski tyytyväisenä.

Miksei pyyhkeestä voisi tehdä takin?

Samu-Jussi Kosken mukaan parhaat vaatteet ovat sellaisia, jotka toimivat sesongista toiseen ja kestävät käytössä vuosia. Suunnittelua ohjaavat laatu ja ulkonäkö, eivätkä trendit. Kosken design-filosofiassa kestävä kehitys lähtee siitä, että mallisto elää pitkään. Yhteistyömallistossakaan ei ole kyse sesonkimallistosta, vaan se on tullut RATIAn valikoimaan jäädäkseen.

Koski tiivistää, että parhaat vaatteet ovat sellaisia, jotka sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen: “RATIA vie minut mielikuvissani suomalaiseen saaristomaisemaan ja minulle syntyi vahva visio mallistosta, jonka vaatteet toimivat eri tilanteissa, esimerkiksi suoraan saaristosaunasta puettuna urbaanimpaan kaupunkitunnelmaan. Mietinkin, miksei pyyhkeestä voisi tehdä takin.” 

Kosken visio konkretisoituikin mallistossa vohvelikankaasta valmistetussa Vuokko-takissa.

RATIA x Samu-Jussi Koski -kapselimallisto koostuu ajattomista puuvilla- ja pellavavaatteista, sekä Suomen kesässä tarpeellisista neuleista. Mallisto on kauniisti yhdisteltävissä myös RATIAn muihin päivävaatteisiin. Malliston kaavoituksesta ja valmistuttamisesta vastaa Black Moda Oy, joka on toiminut RATIAn tuotanto- ja markkinointikumppanina vuodesta 1997 lähtien.

RATIA x Samu-Jussi Koski -mallisto on saatavilla 4.4. alkaen osoitteessa ratiashop.com ja valikoiduilta jälleenmyyjiltä kautta maan.

Malliston tuotteet ovat lainattavissa Sugarin showroomilta, tuotekuvat- ja tuotetiedot löytyvät Sugarin Online-showroomista.

Mallistokuvat/fiiliskuvat toimituksellisen median käyttöön.

Mediatiedustelut: info@sugarhelsinki.com
Jälleenmyyjätiedustelut: posti@blackmoda.fi
Kuluttajatiedustelut: info@ratiashop.com

Samu-Jussi Koski on suomalainen vaatesuunnittelija. Koski tunnetaan erityisesti  Samuji-vaatemerkin perustajana ja luovana johtajana. Nykyään Koski on oman S&Co studion kautta omistautunut auttamaan ja luomaan brändejä, jotka kestävät ohikiitäviä trendejä.

Muotoilutoimisto RATIA on vuonna 1999 perustettu dynaaminen, luova, luotettava ja monipuolinen suunnittelutoimisto, joka tunnetaan kauniin ajattomista ja laadukkaista merkkituotteistaan.

RATIAn muotoilufilosofia perustuu ennakkoluulottomalle asenteelle luoda ajatonta ja toimivaa muotoilua. Käsite pitää sisällään lupauksen aikaa ja käyttöä kestävistä tuotteista, joilla on arkea rikastuttava vaikutus. Vuosien mittaan RATIAn tuotteiden ympärille on muodostunut käsite RATIA Lifestyle. 

Black Moda on vuonna 1996 perustettu asiantunteva, vastuullinen ja innovoiva tekstiilialan perheyritys. Black Moda rakentaa kestävämpää ja läpinäkyvämpää vaate- ja tekstiiliteollisuutta ja tarjoaa vastuullisesti valmistettuja ja laadukkaita tuotantoja pääasiassa suomalaisille tekstiilibrändeille. Valikoimaan kuuluvat trikootuotteiden ohella froteepyyhkeet ja -kylpytakit, sukat, neuleet sekä kodintekstiilit ja keittiötekstiilit. Tuotteiden valmistuksesta vastaavat pitkäaikaiset ja luotettavat kumppanit Portugalissa. 

Omistajaperheen oma trikootuotteiden leikkaamiseen ja ompeluun keskittynyt OEKO-TEX® -sertifioitu ompelimo Black Moda Portugal, Lda sijaitsee Pohjois-Portugalissa.

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.