Kategoriassa Caset \\ Lanseeraukset \\ PR ja viestintä

Tony’s Chocolonely Sweet Solutions

Tony’s Chocolonely toteutti vuonna 2021 globaalin kampanjan vaatiakseen ihmisoikeuslainsäädännön toteutumista suklaan hankintaketjussa.

Uskomattoman herkullisen suklaan avulla Tony’s Chocolonely toimii esimerkkinä maailmalle, että suklaata voi valmistaa eri tavalla: tavoitteena on tehdä 100% orjatyövapaasta suklaasta normi.

Toimeksianto

Sugar tiedotti tammikuussa 2021 suklaavalmistaja ja aktivistibrändi Tony’s Chocolonelyn Sweet Solution look-a-like -suklaalevykampanjasta Suomessa. Tony’s toteutti globaalin kampanjan vaatiakseen ihmisoikeuslainsäädännön toteutumista suklaan hankintaketjussa. Kampanjan suklaalevyt saivat inspiraationsa maailman ikonisimmista suklaista, jotka ovat ison suklaateollisuuden kasvot. Sweet solutions -kampanjaan kuului tiedotus ja tuotelähetykset.

Toimenpiteet

Kampanjasta tiedotettiin ja Sweet Solutions -yllätyslähetyksiä lähetettiin 60 vaikuttajalle. Kampanjasta tiedottamisen ja lähetysten tavoitteena oli lisätä tietoisuutta suklaateollisuuden jatkuvasta laittoman lapsityövoiman käytöstä, vaikka suklaateollisuus on luvannut puuttua asiaan hankintaketjuissa jo 20 vuotta sitten. Tony’s Choholonely halusi haastaa kaikki suklaan rakastajat allekirjoittamaan vetoomuksen lapsi- ja orjatyövapaan suklaan puolesta.

Palvelut

PR ja viestintä

Tiedottaminen

Lanseeraukset

Tulokset

Sugarin lähettämät Sweet Solutions -lähetykset keräsivät 36 Instagram-osumaa eri kokoisilta vaikuttajilta. Lopullinen mediasaavutettavuus oli 950 796 katsojaa (perustuen seuraajamääriin). Moni vaikuttajista lisäsi postauksiinsa linkin tai suosituksen käydä allekirjoittamassa vetoomus 100% orjatyövapaan suklaan puolesta. Ruohonjuuri kirjoitti blogipostauksen Tony’sista ja heidän vastuullisuudestaan.

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.