Kategoriassa Tiedotteet

Parolan Rottingin vuosikertamallisto kunnioittaa mennyttä ja katsoo tulevaan

Vuosikertamalliston luominen on Parolan Rottingin konkreettinen tapa kunnioittaa yhtä lailla perustajansa Aulis Herrasen elämäntyötä kuin osoittaa arvostusta koko suomalaisen nykymuotoilun kentälle. 


Parolan Rottinki Oy aloitti vuosikertamalliston tekemisen vuonna 2021. Vuosikertamalliston luominen on Parolan Rottingin konkreettinen tapa kunnioittaa yhtä lailla perustajansa Aulis Herrasen elämäntyötä kuin osoittaa arvostusta koko suomalaisen nykymuotoilun kentälle. 

Rottinkidesignin suunnannäyttäjäyrityksenä tunnemme vastuumme ja saatamme markkinoille uusia vastuullisesti suunniteltuja ja valmistettuja klassikkoja tulevien sukupolvien käyttöön. Vuosikertamallisto on myös vastaisku tuoteplagiointeihin.

Anitta Herranen, Parolan Rottinki

Vuosikertamallisto sisältää PAROLAN® uudistetun klassikon sekä suunnittelijan luomat omat mallit. Vuoden 2021 yhteistyökumppaniksi kutsuttiin nuori, jo kykynsä näyttänyt muotoilija Hinni Korpela. Vuoden 2022 malliston suunnitteli kansainvälisesti tunnettu Harri Koskinen. 

PAROLAN® x Harri Koskinen

Muotoilija Harri Koskinen on suunnitellut Parolan Rottingille uudenlaisen rottinkihuonekalun, riippuvan Lasse-lepotuolin. Lepotuolista on valmistettu myös jalallinen versio. Lisäksi sarjaan kuuluu Lasse-tarjoilupöytä. Nämä tuotteet ovat Koskisen ensimmäiset rottinkiproduktiot. 

Koska rottinki materiaalina on kevyttä, sallii se paksummankin materiaalin käytön, jolloin kaluste voi olla isompi. Kuorimaton rottinki tekee tuotteesta pitkäikäisemmän ja kestävämmän.

Lasse on vahva ja reilu, ja sen ilme on luotettava myös visuaalisesti. Lähtökohtana oli tehdä ripustettava tuoli, käytännön syistä se sai parikseen myös helpommin käytettävän ja siirrettävän jalallisen version. Mittasuhteidensa ansiosta rouhea kaluste on kuitenkin siirrettävissä vaikka yhdellä kädellä.

Harri Koskinen, suunnittelija

Filosofia ja tuotelupaus Lassen takana on, että siinä lepäämällä huolet poistuvat. Harri Koskisen mukaan huonekalu itsessään on unelman kaltainen lepotuoli, jonka jonain päivänä haaveilee omistavansa. Ja kun sen sitten saa, on rentoutuminen täydellistä.

Vuosikertaklassikko 2022 on uudelleen muotoiltu Toini-tarjoilupöytä

Klassikkotarjoiluvaunu Toini vuosikymmenten takaa muuntuu monikäyttöiseksi sivupöydäksi ja tarjoilupöydäksi. Uudistettu klassikko, Toini-tarjoilupöytä on kunnianosoitus Toini Herraselle, rautaisen rottinkiosaamisen Grand Old Ladylle, jonka mukaan alkuperäinen tuote on nimetty ja joka viettää 80-vuotisjuhlaansa tänä vuonna. Tuotetta on rajallinen määrä ja sitä on saatavilla vain rajoitetun ajan.

Toini-tarjoilupöytä on Lasse-tarjoilupöytää korkeampi ja se on valmistettu kuoritusta rottingista. Siinä missä Lassella on jalat, vuosikerta-Toinin sivustat ovat linjakkaasti rottingista taivutetut.  Muodoltaan tämä sivupöytä on – nimensäkin mukaisesti – lähempänä alkuperäistä vaunumaista Toini-tarjoilupöytää.  

PAROLAN® x Hinni Korpela

Punos-mallisto koostuu matalaselkäisestä lounge-tuolista ja kahdes-ta eri kokoisesta pöydästä, matalammasta ja korkeammasta. Tuolin muoto ja leveä istuinosa mahdollistavat rennonkin oleilun. Matalampaa pöytää suunnittelija suosittelee sohvapöydäksi, korkeampaa vaikkapa parvekkeen kahvipöydäksi. 

Punos-mallistossa kohtaavat perinteinen ja moderni. Rottinkia on käytetty puun tavoin ja taivutetut yksityiskohdat ovatkin leimallisia Punos-mallistolle. Modernia ilmettä tuovat esimerkiksi erilaiset raken-neratkaisut. Perinteisiä rottinkinauhasta tehtyjä kieputuspunoksia ka-lusteissa ei ole ja kohdat, joissa punosmaisia yksityiskohtia on tarvittu, on korvattu rottingin sävyistä erottuvilla nahkaisilla yksityiskohdilla. Wieniläispunosten käyttö puolestaan liittää malliston alan parhaiden perinteiden jatkumoon. Hinni Korpelan vuonna 2021 uudelleen tulkitsema Aulis-vuosikerta-riippukeinu on loppuunmyyty. 

Vuonna 2023 PAROLAN® X -mallisto saa jatkoa

Tulevan vuoden yhteistyökumppanina on Young Finnish Design ja muotona suunnittelukilpailu, jonka tulokset julkistetaan syksyn aikana. 
Young Finnish Design on suunnittelutoimisto, joka edustaa nuoria nouse-via muotoilijoita. YFD:n missiona on tuoda esille nuoret nousevat muotoi-lun lahjakkuudet ja tuoretta muotoilunäkemystä.


Parolan Rottinki on suomalainen vuodesta 1967 toiminut sisustamisen ja huonekalualan ammatti-lainen. Suomessa suunnitellut designtuotteet valmistetaan vastuullisesti Indonesiassa. Perheyritys toimii Parolassa Hämeenlinnan seudulla mutta vaikuttaa valtakunnallisesti verkkokauppansa välityksellä sisustaen yksityisiä koteja ja julkisia tiloja.

Harri Koskinen on palkittu ja kansainvälisesti tunnettu suomalainen muotoilija. Hän on opiskellut muotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa ja Taide-teollisessa korkeakoulussa Helsingissä. Koskinen sai kansainvälistä tunnustusta heti uransa alusta, ja hän on suunnitellut muun muassa huonekaluja, kaiuttimia, astioita ja taidelasia.

Hinni Korpela on Lahden muotoiluinstituutista sekä Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut suomalainen muotoilija. Studio Hinnin erikoisosaamista ovat tuote-, valaisin- ja kalustemuotoilu. Luonnonmateriaalien käyttö ja tuotteen elinkaaren huomioiminen jo suunnitteluvaiheessa luovat raamit muotoilulle.

Tiesitkö tämän rottingista? Rottinki on ekologinen luonnontuote. Se kasvaa trooppisilla alueilla puita kasvun tukena käyttäen. Siksi rottingin käyttö suojelee alueiden metsiä. Korjuu tapahtuu käsityönä, samoin tuotteiden valmistus. Vuonna 1986 Indonesia kielsi rottingin viennin maasta. Parolan Rottinki siirsi tuolloin tuotantonsa sinne missä raaka-aine on. Uusien mallien suunnittelu tapahtuu Suomessa – näin syntyy huonekaluja, jotka sopivat skandinaaviseen sisustusmakuun. PAROLAN® tuotteet syntyvät aidosta rottinkirakkaudesta, tunnet tuotteemme PAROLAN®-metallilaatasta.

Lisätiedot:

Parolan Rottinki, Toimitusjohtaja Anitta Herranen, 040 048 3221, anitta.herranen@parolanrottinki.fi
Muotoilija Harri Koskinen, 09 726 89090, info@friendsofindustry.com
Muotoilija Hinni Korpela, 044 375 0186, hinni@studiohinni.com

Tuotekuvat median käyttöön

Tilaa Sugar Helsingin asiakasuutiskirje

Kerromme Sugar Helsingin ajankohtaisista uutisista asiakkaillemme ja työstämme kiinnostuneille yrityksille kerran kuukaudessa. Kiitos, että haluat olla osa vastuullisten yritysten vallankumousta.